9 Temmuz 2013 Salı

Yeni Çilek Tarlalarındayım.

Merhaba! Ben geldim. Çok oldu buraya yazmayalı aslında bir yerlere bir şeyler yazmayalı çok oldu. Kısa bir süreliğine ölmüştüm. Şimdi tekrar yaşamaya çalışıyorum ama sanırım pek başarılı değilim. Genel olarak başarısızımdır zaten. Bıraktığım gibi her yer ama ben yeni çilek tarlalarındayım. Talihsiz bir seneydi ama umurumda değil. Üzgünüm ne olup bittiğini burada saatlerce yazamayacağım imla kuralları olmasaydı yazardım ciddiyim. Büyüdüğümde imlayı kaldıracağım! Yazalım istediğimiz gibi bir nokta neden önemli. Virginia'yı nokta koymadığı halde anlayabiliyorum Saramago'yu da öyle. Nokta gereksiz. Tıpkı otoriteler gibi.  Baksanıza! Nokta tam bir otorite ona karşıyım ama hala onunlayım. Ne çaresizlik. Otoritelerle sıkıntılarım var , aşamıyorum.
 Hey benim yeni çilek tarlalarımda dolaşmak ister misiniz? Cevabınız umurumda değil evet deseniz bile ben o tarlalarda tek başıma dolaşacağım , biliyorum. Üzgünüm eskisi gibi umutlu ve iyimser değilim ve sanırım artık her hangi bir şeyi önemsemiyor ya da önemseyemiyorum. Sorun bununla başlıyor.
  Yaklaşık 14 saat önce yeni bir hayat için yüksek devlet kurumumuz , saygı değer sınavcımız , muhterem hayat bitiricimiz , canımız , ciğerimiz ,yerde kalan çürümüş karpuzumuz , kokuşmuş yumurtamız 'ösym' ye üniversite tercihlerimi bildirdim. Bu ultra yüksek mertebe beni kale alır da lütfedip yazdığım o 3 tercihten birini bana bahşederse dünyanın en mesut insanı olacağım. Yalan! Yok öyle bir şey , yok öyle bir dünya. O üç tercihin üçü de Ankara üçü de aynı üniversite. Her türlü Ankara'da yaşayacağım. Memlekette yeşil ot yok , güneş yok hadi geçtim hepsini deniz yok deniz , havuz olduğundan şüpheliyim daha doğrusu benim sutopu oynayabileceğim bir takımı olduğundan. Bir gölü varmış gölün yanından geçerken hani göl diye bakınıyordum oymuş göl dedikleri. Havuz yahu bildiğin. 'fışkıyesi' eksik bir.Canımcım tamam orası başkent başım üstüne de ben Akdeniz'den geliyorum efendim her yerim su her yerim ot. Üzülürüm tabi. Okulum çok güzel tamam ona bir lafım yok da. Aman ne bileyim. Çok sinirliyim , çok kırgınım. Artık anlatmaya bile tenezzül etmiyorum kırgınlıklarımı. Susma evresindeyim. Susuyorum. Beyaz bayrak! Pes. Dediğiniz olsun! Bana yapacak bir şey kalmadı , bitirdik.

2 yorum:

  1. çilekler seni özledi!
    tercih konusunda da hakkında hayırlısı olsun! :)
    ayrıca ankara sıcak şehirdir, zamanla seversin. ha ben de ankara'dayım, soru-n-ların olursa çekinmeden rahatsız edebilirsin :)

    YanıtlaSil
  2. hey yorumunu görünce çok mutlu oldum ben de çileklerimi özledim! Bayağı rahatsız ederim o zaman madem izin var :D

    YanıtlaSil