20 Temmuz 2013 Cumartesi

Süpürge

    Yenilenmek belki de değişmek bilmiyorum neydi yaşadığım ya da yaşayacağım. Belki sadece yaşamaktı. Bir şeylere inanmadan ya da bir şeyleri yargılamadan. Belki herkes gibi olmaktı belki de kimse gibi. Kavramlarım birbirine girmişti ne yapacağım konusunda en ufak bir fikrim bile yoktu. Koca bir ineğin yemek üzere olduğu saman çöpünden bir farkım olduğu konusunda ciddi endişelerim vardı. Saman çöpü olmak daha cazip geliyordu aslına bakarsanız. İnsanlarla hiç bu kadar iletişime geçmemiştim ve hiç bu kadar da kendimden uzaklaşmamıştım. Yalnız neydi? Hangi yalnızlık? Ya da hangisi yalnızlık? Onlarca insanla konuşup, içip, eğlenip kendini bir türlü bulamamak, kendi içine dönememek mi? Yoksa Thoreau gibi bir göl evine gidip kendini ve aslında olman gerekeni bulmak mı? İstediklerine ulaşamamak mı ulaşmak mı? Hangisi yalnızlık? Kendini artık yıllardır dua ettiğin tanrına bile yakın hissedememek mi yoksa? İçindeki her inancın teker teker suyu çekilen bir kavun gibi elinde kalması mı? Tanrım. Üzgünüm sana bu aralar kırgınım. Fazla inançlı olmadığımı biliyorum fakat hiç bu kadar inançsız da olmamıştım yarattığın varlıklara ve kavramlara karşı. İçimde kocaman bir yığın var. Soru işaretleri ve ölü inançlarla dolu. Öldürülmüş, katledilmiş sözlerle fazlaca da hayal kırıklığı var. Bunları süpürebileceğim bir süpürgen var mı? Şu an tek ihtiyacım olan bu. Kocaman bir süpürge kendimi de süpürebileceğim.

5 yorum:

  1. Issız yerlerde kendin için bir evren ol..

    Böyle bir söz vardı bilmem bi hangi abimizin sözüydü-ayıp oldu ona da :))

    Ben o muyum öteki miyim, şeysi insanı yer bitirir. Böyle bir umut ışığı arar insan, yol arar yürümek için. Halbuki umut vazgeçmekle eşdeğerdir ve aldatmacaların en büyüğüdür :O

    YanıtlaSil
  2. Çok etkileyici bir yorum olmuş. fazlaca etkilendim. İşte insan kendini bir yerlere ait hissetmek istiyor sanırım bir şey bulmak, bir şeye tutunmak. Bulamadığında da pek bir umutsuz oluyor sanırım :D Kendim için evren olmaya devam etmeliyim o zaman. Kendi yarattığım evren daha güzel zaten( fazla egoist oldu :D)

    YanıtlaSil
  3. Fazla egoist oldu falan ya olabilir ki sonuçta şu dünyada sana en uzak yer sırtın :)) -yazar burada nietzsche triplerine giriyor- ben de senin yorumundan etkilendim ne yalan söyliyeyim :)) belki de yanlış o ya, insan neden birine ait olsun ki? Ben kendime cevap verdim, neden olmasın ki falan :)) Bol bol saçmalıyoruz efenim :))

    YanıtlaSil
  4. birinden ziyade bir yere ya da bir zamana ait olmak gerekmez mi ? Ait olmayınca boşluktasın gibi sanki ben mi çok dramatize ettim acep :D Nietzche tribini çok haklı buldum :D Buralar biz hep saçmalayalım diye var :D bir de etkilenip etkilenelim diye :D

    YanıtlaSil
  5. bence bir yere ait olmak şart değil :) ya orası öyle de bilmiyorum ya bu saatte kafam pek çalışmaz benim o yüzden bu ait olma şeysine sonra cevap veririm. buralar biz saçmalayalım diye var evet saçma sever insan :) bu kez pek etkileyici konuşmadım ama ehehe :))

    YanıtlaSil